Rólunk

Történetünk

A Mellbimbo.eu eredetileg pic.ircbot.hu domain és cím alatt látott nap világot, egészen pontosan 2008. március 23-án. (Az első képett itt találjátok). A koncepció nem változott lényegében az indulás óta. 2008-ban azzal a céllal indítottam el az oldalt, hogy az IRC beszélgetések során belinkelt tartalmakról ne maradjak le. Legyen az kép, vagy url, legyen lementve. Később rájöttem, hogy sokkal kényelmesebb lenne, ha a logok böngészése helyett a képek egy látható felületen lennének. Ez viszonylag hamar elkészült, és miután több embernek megmutattam, és tetszett nekik, eldöntöttem, hogy ebben az irányba fejlesztem tovább a projektet.

Később az oldal elég népszerű lett, és sokan már direkt linkeltek képeket, hogy azok felkerüljenek az oldalra, és minél többen megnézzék őket. Ezt talán elősígette egy "coin" rendszer, ami összeszámolta, hogy éppen kinek a képeit nézték meg a legtöbben. 2008 októberében már több mint 24 ezer kép volt az oldalon.

Még 2008-ban az oldal át lett nevezve, és már pic.mellbimbo.hu domain alatt futtott, de pár hónap után már a pic subdomain is el lett hagyva. A fejlesztések nem álltak le, 2009-ben már hozzászólni is lehetett a képekhez, több "kategóriára" voltak bontva, és az egész oldal át lett költöztetve a mellbimbo.eu domain-re, ahol mindenezidáig működik. Frissítettünk az oldal kinézetén is eközben, a kezdeti szürke színt leváltotta egy jóval harsányabb kék - barack skin, ami meglehetősen sokáig használatban is maradt.

Megjelent az oldalon a hozzászólások értékelése, illetve felhasználókat tudtunk letiltani, ha éppen valaki nem szimpatikus. Szintén ez időtájt alakult ki az önálló GIF oldal, ahova csakis az izgő-mozgó képek kerültek, egy kicsit más felületen.

A következő nagy design váltás előtt az oldalnak voltak kisebb-nagyobb problémái. Elhalálozott vinyok, ddos, stb. Maga az oldal kódja is elég régi darab volt már, így arra jutottunk, hogy 0-ról újraírjuk. Ez meg is történt, és 2011-ben már egy teljesen új motor működtette az oldalt, ráadásul új kinézettel. Kicsit visszatértünk a szürkéhez, ami meg lett spékelve egy kis rózsaszínnel.
Több új fejlesztés is kijött még ez időtájt, mint például a hozzászólásban lévő linkek felismerése (mellbimbo.eus képek beolvasás, youtube linkek feldolgozása), vagy például a smiley-k bevezetése.
Fontos fejlesztés volt az oldalon a pornó és a normál képek szétválasztása, ez is ekkor lett igazán elkülönítva.

Az új váltás pedig most, azaz 2013 nyarának a végén történt, amikor is kicsit megint hozzányúltunk az oldalhoz. Új, modernebb megjelenést kapott az oldal, amely jobban támogatja a nagyobb képernyőfelbontást, mint a régi. Ezen felül az új oldalon több olyan funkciót is megvalósítottunk, amelyek már régen "értek", ám a régi weboldalra már nem akartuk kivezetni ezeket.

Lássuk ezek küzül a legfontosabbakat:

 • profil, avatarral jelszó, illetve email cím változtatási lehetőséggel
 • "sub image boardok", azaz elkülönített kategóriák, mint pl. csajok, autók, kaják
 • kétféle nézet a képek listájához
 • "hots" szekció, a népszerűbb képeknek
 • visszakerült a YouTube szekció
 • megjelent a QDB, és a Stat
 • frissen favolt képek a sidebaron
 • tippek az oldal használatához a képek alatt
 • kurzoros navigáció (lásd a FAQ-ban)

So Long, and Thanks for All the Fish

Végül szeretnék köszönetet mondani a sok ismerősnek, barátnak, akik támogattak az évek során, hogy az oldal fenn tudjon maradni:

 • krix, akinek hála a pornó eltűnt a publikból, és engedi, hogy néha egy kicsit kódoljak az oldalon :)
 • prinyo, aki több képet linkelt, és jelentett be, mint amennyi az interneten valaha volt
 • bsh, aki mindig optimalizálja az SQL query-ket
 • fam, aki segített, ha jött a ddos, omlott a gép, roppant a HDD. No és hadrendbe állította az nginx-eket
 • fricike, aki folyamatos lelki támogatást nyujtott az éjszakába nyúló fejlesztések során

test
hit counters