Atomkraft Nein Danke! Schwarz People 510x510

◄ vissza az előző oldalra
Mellbimbo hozzászólások
#2
(Őstag)
inkább vagyok hülye zöld, mint ignoráns hülye, aki szerint az atomenergiában van a jövő, nincs globális klímaváltozás, vagy ha van is, nem ember okozza. Se az atmoszféra, se a hidroszféra, se a litoszféra nem végtelen, hogy következmények nélkül szennyezhessük. Bár szerintem sem az atomenergia a leginkább fenyegető probléma, sokkal inkább a 406ppm-es szén-dioxid szint.
Devouran #3
(Őstag)
Az atomenergiával nincs különösebb gond. Elvileg van hosszútávú terv a hulladék raktározására. A gond csak az, hogy minden ország amelynek van atomerőműve, potenciális célpont nukleáris katasztrófára. Ami lehet akár baleset, de mi van ha valaki szabotázst követ el, esetleg irányított támadás célpontja? A mi kis országunkra nézve elég súlyos következményei lennének egy paksi katasztrófának.
CassiusClay #4
(Őstag)
#4 "Elvileg van hosszútávú terv a hulladék raktározására."

Senkinek sincs a világon ilyen terve.
#5
(Őstag)
#4 a hulladék raktározása sosem jó megoldás. persze lehet ásni a Szaharában vagy Szibériában egy nagy gödröt, kibetonozni meg 8 réteg ólmot ráhúzni, de ez még mindig csak olyan mint a szekrény mögé szórni a szemetet. Az ártalmatlanítást kell megoldani.
Devouran #6
(Őstag)
A hosszú távú terv az, hogy lettelen bolygókra telepítik le. De ugye tök fölöslegesen írom, mert nincs semmilyen terv sem. És a kurva anyámat is.
#7
(Őstag)
#7 Lehet hogy ez egy életképes megoldás lenne, de a realitás más. Mégis mikor fogja jobban megérni millió km-et utaztatni a szemetet a bolygó-, esetleg csillagközi térben, mint fizetni valamelyik harmadik világbeli országnak, hogy kaparja el a hátsó kertben?
Devouran #8
(Őstag)
Mivel nem tudni mit hoz a jövő, így a hosszútávú tervek általában inkább megegyezések, mint lepapírozott tények. Ám még ha kőbe vésett dátumok is lennének, akkor sem biztos, hogy tudnák az illetékesek tartani az ütemtervet, hiszen mint látszik, oly sok mindenben nem sikerül, nem hogy ilyen jelentőségű témát illetően. Itt van pl. az, hogy itthoni euró bevezetését 2007-re tervezték megvalósítani, azt valahogy mégsem sikerült. De lehetne példának felhozni a széndioxid kibocsátás csökkentését x%-al, azt az se jött össze.
test
hit counters